به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، وحید صدوقی در حاشیه مجمع عمومی سالیانه شرکت همراه اول در جمع خبرنگاران گفت: به دنبال اصلاح هزینههای خدماتی هستیم، چرا که مقایسه نرخ خدمات اپراتوری در ایران با سایر اپراتورهای جهان، چندان همخوانی ندارد.
وی درباره میزان تغییر تعرفه ها افزود: در حال حاضر عددی به سازمان تنظیم مقررات پیشنهاد نکردهایم اما در خصوص متعادلکردن هزینهها بحثهایی داریم، در این میان اگر هزینههای ما تعدیل شود ما میتوانیم بحث تغییر تعرفه را پیگیری نکنیم، اما اگر هزینهها در همین حد باقی بماند نیاز به تغییر در تعرفهها وجود خواهد داشت.
صدوقی همچنین درباره طرح ترابردپذیری شماره های تلفن های همراه ( تغییر اپراتور بدون تغییر شماره ) نیز گفت : زیرساختهای لازم برای اجرای ترابردپذیری آماده نیست ، ما در این زمینه درخواستی مبنی بر به تعویق افتادن اجرای این طرح نداریم، چرا که در گذشته با سرمایهگذاریهای متعدد سعی کردهایم زیرساختهای خود را مهیا کنیم.
مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار افزود : البته نمیگویم در زمینه طرح ترابردپذیری نگرانی نداریم، اما به هر صورت در برنامه اجرای این طرح در اردیبهشت ماه امسال اقدامات خوبی انجام دادهایم و باورمان این است که با اجرای ترابردپذیری شمارهها شرایط خوبی برای مشترکان ایجاد میشود.
صدوقی ادامه داد: با این وجود شاید زیرساختهای فعلی برای راهاندازی این سرویس مهیا نباشد و برای این طرح لازم باشد مدتزمانی صرف فراهم آوردن زیرساختهای لازم شود.
مدیر عامل همراه اول ابراز کرد: اکنون سه معاون شرکت در کمیته ای برای این طرح مسئولیت دارند و برای ایجاد زیرساخت ها از حضور مشاور خارجی حرفه از بهره گرفته ایم.
وی با بیان اینکه تجارب کشورهای اجرا کننده این طرح را بررسی کرده ایم، گفت: روشی که در ایران دنبال می شود استاندارد نیست و اگر قرار باشد از داخل و خارج از کشور با اجرای ترابردپذیری، تماس حاصل شود، ترافیک باید به سمت سوئیچ های استانی زیرساخت و مخابرات رود تا بعد از آن به اپراتور مربوطه منتقل شود.
صدوقی افزود: قرار است ترافیک از بستر ثابت به همراه اول و بعد اپراتورها منتقل شود. این کار مشکلات فنی دارد و موضوع را به رگولاتوری اطلاع داده ایم.
وی درباره تاثیر شبکههای اجتماعی بر فعالیت اپراتورها و درآمدزایی آنها نیز گفت : در حال حاضر شبکههای OTT ( شبکه های اجتماعی ) در کل دنیا با محدودیتهایی مواجه شدهاند و حتی در اتحادیه اروپا که این شبکهها دارای آزادی عمل بودند از سال گذشته محدودیتهایی اعمالی شده است.
صدوقی ادامه داد: اکنون یک اپراتور به ازای ارسال یک پیامک 51 درصد مبلغ دریافتی را به حساب دولت واریز میکند در حالی که این شبکهها بدون پرداخت هیچ هزینهای به فعالیت میپردازند و این شرایط عادلانه نیست و در فضای رقابتی چندان به نفع اپراتور نخواهد بود ، بر این اساس اگر بتوان مجوزهایی صادر کرد تا اپراتورها هم بتوانند شبکههای اجتماعی خاص خود را ایجاد کنند، میتوان امید به شرایط بهتری داشت.
صدوقی در خصوص گزارش کمیسیون اصل 90 در ارتباط با پیامکهای ارزش افزوده اظهار کرد: در این گزارش به طور رسمی نامی از اپراتوری برده نشده و در صورتی که در این خصوص نامی از ما برده شود آمادگی پاسخگویی را خواهیم داشت، اکنون نیز از سامانههای 9990 و همچنین 195 مشترکان میتوانند مشکلات خود را اعلام کنند، اما تاکنون گزارشی از سوی کمیسیون اصل 90 نداشتهایم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه عناوینی مانند درآمد دولت، سرویس ارزش افزوده و یا مالیات بر ارزش افزوده در قبضها سوالاتی برای مشترکان ایجاد کرده است ، امسال این عناوین را تغییر خواهیم داد تا مشکل کمتری برای مشترکان ایجاد شود.
مدیر عامل همراه اول درباره ورود ایرانسل به بورس گفت : ورود به بورس باعث شفافیت میشود ، البته بهتر این است که ما در این زمینه اظهارنظری نداشته باشیم ، اما در نهایت بورس را میتوانیم به یک اتاق شیشهای تشبیه کرد و قطعا کار در اتاق شیشهای راحت نیست و اینکه سه ماه یکبار گزارشهای مختلف ارائه شود، امر دشواری است با این وجود ورود به بورس باعث شفافسازی اعداد و ارقام مالی شرکتها خواهد شد.
صدوقی همچنین در خصوص اختلافنظر میان وزارت ارتباطات و شرکت همراه اول گفت: در سال 1388 شرکت ارتباطات سیار زیرمجموعه دولت محسوب میشد اما برای واگذاری پروانه آن حدود 800 میلیارد تومان هزینه شد که این رقم در سالهای بعد پرداخت شد، اما اکنون وزارت ارتباطات اینگونه اعلام میکند لازم است درباره این رقم تجدیدنظر شود که به هرحال این موضوع در مراجع داوری در حال پیگیری است.